Grupa z ubojni od 7 pażdziernika do 25 listopada 2006
|
|
Administracja |
Dodany dnia 28/10/2010 08:22
|
![]() Średniak ![]() Postów: 965 Data rejestracji: 20.08.10 |
Kasia, nie martw się, te obawy to normalny objaw![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj byłam z Antosiem pierwszy raz u lekarza, tzn u okulisty i musze stwierdzić, że byl bardzo dzielny ![]() Sylwia, smarujesz czymś bliznę? |
|
|
Administracja |
Dodany dnia 28/10/2010 08:22
|
Ola Ja miałam pełną narkozę i tylko nockę przeleżałam i potem już kazali mi wstawać, tzn. zabrali cewnik . Było źle może dlatego że miałam cięcie 'awaryjne' od pępka w dół. Rana mi się babrze...teraz już drugi raz jestem na antybiotykach ale już zaczynałam smarować - w miejscach wygojonych - Cepanem i Contrtubexem na zmianę. _________________ Sylwia |
|
|
Administracja |
Dodany dnia 28/10/2010 08:51
|
Hmmm, jak tak Was dziewczyny czytam to z jednej strony juz chciałabym być "po" a z drugiej boję się tego wszystkiego Ale wyjścia nie ma i trza do przodu dzielnie się pchać Dzięki za wszelkie wskazówki, pilnie wszystko czytam i notuję Mam jeszcze pytanie z tych "delikatnych" ... chodzi mi o wlewkę Pytałam się lekarza o to i on tego nie pochwala... a ja wiem, że lepiej bym sie czuła jeżeli sama Możecie mi coś powiedzieć na ten temat Będę bardzo wdzięczna A ta hurtownia w Komornikach to jakoś się nazywa? ńatwo ją znale |
|
|
Administracja |
|
Wiesz co KasiaB - ja stwierdziłam że sama nie będę w domu tego robić - po pierwsze nie wiem czy będę umiała a po drugie niech się okaże że mnie kilka razy 'złapie' (w pewnych odstępach czasu - moja mama np tak miała) i co? do szpitala nie dojadę bo co chwila będę wracać do domu! to dopiero byłby ambaras! A w szpitalu to norma więc tam poproszę o 'obsługę' A tak w ogóle, to liczę na samorzutne, 100% naturalne rozwiązanie tej kwestii! Bardziej interesuje mnie to czy właściwie rozpoznam poród 'właściwy' - tzn czy nie pomylę skurczy ćwiczebnych (a te już mam od dość dawna, teraz stają się lekko bolesne) z tymi wczesno-porodowymi Nie chciałabym wszczynać fałszywego alarmu Nasze forumowe mamy - czy można się to zdarzyć??? Czy też wiedziałyście od razu że to JUż? Pozdrawiam... |
|
|
Administracja |
|
Maret. Hurtownia wózków dziecięcych 0 61 810 84 36 62-052 Komorniki gm. Komorniki, Słoneczna 11 Jadąc od Poznania mijasz cmentarz (po lewej), nastepnie sa światła i duze skrzyzowanie, jedziesz prosto do kolejnych świateł i na nich skrecasz w prawo w taka boczna asfaltową drogę (równoległa do tej, którą jechałaś) i nastepnie skret w pierwszą w lewo. Prosto trafic bo widac z daleka napisy na budynkach. pzdr |
|
|
Administracja |
Dodany dnia 28/10/2010 08:52
|
Hmmm, musze przemyśleć sprawę, ale pewnie masz rację Chciałam coś poczytać o objawach porodu i różnicach, ale jakoś oczy mi się zamykają A spać nie chcę, bo potem w nocy mam straszny problem W dodatku jestem strasznie przeziębiona i nic nie chce mi przejść Chodziłam do pracy i było ok, a teraz co chwile coś Co mi pomoże bo mój nochalek już ostro protestuje Bartek, dzięki za adres i opis. Mam nadzieję, że do weekendu dam radę się tam wybrać. Serdecznie pozdrawiam Kasia |
|
|
Administracja |
Dodany dnia 28/10/2010 08:53
|
Na katar najlepsza jest dowolna postac xylometazoliny. Natychmiastowa ulga. Tylko sprawdz czy mozna brac w ciÄ…zy - bo tego nie wiem. pzdr |
|
|
Administracja |
|
Kasiu... najlepiej zapytaj lekarza,co możesz brać a czego nie. Byłam chora trzy razy w ciąży i leczyłam się wyłącznie mlekiem z czosnkiem i miodem.Nie miałam odwagi brać antybiotyków,bo nie ma gwarancji że nie przenikną do dziecka.Pozdrawiam _________________ joanna |
|
|
Administracja |
|
Kasia Na szczęście dużo i bardzo nie chorowałam ale jeżeli coś się pojawiło to od razu stosowałam - podobnie jak Joanna - naturalne metody - gorące mleko, miód, cytryna, herbata malinowa (z tym trzeba uważać pod koniec ciąży bo ponoć wywołuje skurcze). Z leków przy bólu gardła stosowałam Tantum Verde - postać dowolna. _________________ Sylwia |
|
|
Administracja |
|
Dzięki wszystkim za rady Jest już trochę lepiej : już nie mogę patrzeć na herbatę z cytryną i miodem tym bardziej, że nie lubię miodu ...o mleku już nie wspomnę, bleee... przechodzi mi tylko przez gardło wersja oszukana - kakao albo wymieszane z jogurtem owocowym Wczoraj spędziłam cały wieczór na czytaniu "W oczekiwaniu na dziecko". Czasami takie smieszne rzeczy tam piszą... bo czy można zaplanować poród Czytałam też o porodzie pozornym i prawdziwym i tak sobie myślę, że wcale taka łatwa sprawa to to nie jest ... odróżnić. Tak jak Kasia_K zastanawiam sie czy Wy tez wiedziałyście, że to już P.S. Jestem jak taka stara ciotka... oglądam co chwile zdjęcia Waszych pociech i się zachwycam Przemek chyba już ledwo to znosi |
|
|
Administracja |
|
hej![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Administracja |
|
KasiaB nie zamartwiaj się, bo gwarantuję że skurcze rozpoznasz. Ja dostałam pierwsze skurcze o 2 w nocy - szalenie regularne co 10 minut. Przelezalam do 7.30 - skurcze byly co 8 minut. Wstalismy, zjedlismy sniadanie, wypiliśmy kawe (ja oczywiscie zbozowa), wyslalam zyczenia swiateczne i pojechalismy na Polną. Byliśmy tam o 10 - skurcze co 7 minut rozwarcie 2 cm. Do 16.00 skurcze były znośne, potem już mniej. Dodam, że poród zakończył się cięciem o godz. 23.52....odklejało mi się łożysko. Czyli 22 godziny porodu....nie wyobrażam sobie przeoczyć tę regularność. Pozdrawiam i trzymam kciuki by skurcze zaczęły się o właściwej porze i w odpowiednim miejscu _________________ Sylwia |
|
|
Administracja |
|
już wiem jak się te fotki wkleja![]() ![]() _________________ Ola |
|
|
Administracja |
Dodany dnia 28/10/2010 08:54
|
Antoś ma już 5 tygodni! Jak ten czas leci! śliczny chłopczyk i jak już ładnie obserwuje świat szeroko otwartymi oczkami! Pozdrawiamy Antosia i jego rodziców! |
|
|
Administracja |
Dodany dnia 28/10/2010 08:54
|
pierwsze szczepienie Antosia za nami, ehhh, chyba więcej nerwów mnie to kosztowało niż jego![]() ![]() _________________ Ola |
|
|
Administracja |
Dodany dnia 28/10/2010 09:07
|
OlaRobiliscie szczepienia skojarzone? 5 czy 6 w 1? nam położna kazała iść w 8 tygodniu i zastanawiam się czy dobrze, bo koleżance już w 6 i też na skojarzone. Pamiętam ze termin na WZW jest w 6 tygodniu a nie w 8. Hmm..nasze przyszłe mamusie coś milcza![]() _________________ Sylwia |
|
|
Administracja |
|
Oj nie nie, nie chciałam się wychylać, bo na mnie to jeszcze przyjdzie czas, ale w marcu... ewentualnie zgodziłam się z Ola, że jak już jej będzie bardzo źle to może się pchać na świat od 24 lutego, bo wtedy będą już skończone 37 tygodni Teraz to pewnie druga Kasia w kolejce, bo reszta rzeszy coś nam nie dopisuje... A tak z tymi zakupami Sylwia to miałaś rację Od soboty tak szalejemy z Przemkiem, że praktycznie już wszystko mamy Aż szkoda, że już mam zakaz wstępu do sklepów z ciuszkami Kurcze, Wasze chłopiska już będą takie duże jak się spotkamy w czerwcu ... Ciekawe ile moja Kruszynka waży teraz, bo ropycha sie bardzo. Jak się nauczę wklejać zdjęcia to też mogę Wam wkleić moja Olę...tylko jeszcze w "osłonie brzusznej" |
|
|
Administracja |
|
Sylwia Mały dostał dwie strzykawy, chyba tą 5 w jednym i żółtaczkę, ale pewna nie jestem bo z tych emocji to już nic nie pamiętam. W kazdym razie musieliśmy dopłacić 110 zł za tą szczepionkę. No i zdecydowaliśmy się na szczepienie przeciwko pneumokokom, ale to dostanie w marcu, tu już cena jest mniej przyjazna bo 290 zl za dawke, ale doszłam do wniosku, ze warto oszczedzić sobie nerwów (sepsa!!!), a poza tym na zachodzie te szczepienia są w standardzie, tylko u nas trzeba dodatkowo płacić. Bylismy jeszcze u ortopedy na USG bioderek i z bioderkami ok, ale Mały ma być pieluszkowany. Leży teraz rozkraczony jak żabka![]() _________________ Ola |
|
|
Administracja |
|
Olawidze, co przychodnia to inna praktyka. Mi każą płacić 210 zł i przyjść w 8 tygodniu na 6 w 1. O pneumokoki jeszcze się nie dowiadywałam ale masz rację - sepsa i inne świństwa! KasiaB szalejcie, szalejcie a i tak po porodzie szczęśliwy Tatuś będzie objeżdżał sklepy i apteki tego się nie da uniknąć! u nas był mały problem bo były święta i Tomek za każdym razem jeździł szukając dyżurującej apteki.. Zdjęcie wkleję ale muszę zrobić w innym formacie bo te mi wydłuża Pozdrawiam wszystkich!! _________________ Sylwia |
|
|
Administracja |
|
Dziś nasz Konrad był ważony - ma 6 tygodni i wagę 5,600kg!!!! Przytył już dwa kilo od wyjścia ze szpitala...Mamusie ile ważą Wasze Maleństwa? Dodam, że karmię go piersią i nie wiem jak mógł tyle nabrać Problemów z wypróżnianiem teżm nie ma, oj nie... OlaPytałam połoznej o pneumokoki. Mówi, że właściwie nie ma sensu szczepić dzieciaczka dopóki nie pójdzie do żłobka lub przedszkola. Teraz jego mały organizm i tak dostaje dużo szczepień. _________________ Sylwia |
|
Podziel się tym wątkiem | |
Dodaj do: |
|
Adres: | |
Na forum: | |
HTML: | |
Przejdź do forum: |